English ver. coming soon 
SØR/ØST-NORGE
VEST-NORGE
MIDT/NORD-NORGE


Overnattingsguide
 • Sør/Øst-Norge
 • Vest-Norge
 • Midt/Nord-Norge
 •  
  Museumsguide
 • Sør/Øst-Norge
 • Vest-Norge
 • Midt/Nord-Norge
 •  
  Siste nytt
  Om oss
  Kontakt oss


  RØST

  – en perle ytterst i Lofoten
  Røst har like mange øyer som året har dager, og er et sprell levende og fremdeles ekte fiskerisamfunn. Tross sin beliggenhet - kommunikasjonene til og fra øya er gode, og Røst har daglige fly- og fergeforbindelser til Bodø og resten av Lofoten.


  Fra naturens side er Røst rikelig tilgodesett med både fugl og fisk. Og du trenger verken være en ivrig amatørornitolog eller ihuga sportsfisker for å la deg begeistre av lundefuglenes pussige flygestil, krykkjenes øredøvende skvalder eller lofottorskens sans for agn. Om du skulle ønske litt fred fra naturen, kan du søke tilflukt i kulturhistorien, med holdepunkt som kirke, skulpturer, fyrtårn og kirkeruiner. Lei en sykkel eller en båt, eller trask de få kilometerne sjøl. Ta også en titt på dagens levende fiskerisamfunn, fra tørrfisksortering på fiskebryggene til pilsen og praten på puben, så har du forhåpentligvis fått et solid inntrykk.

  Røstmat – spisested og bakeri

  På dagtid kan du spise både lunsj og middag, og spisestedet har alle rettigheter. Det er salg av kioskvarer og fast food. De har også lokaler med plass til 25 – 30 personer. Bor du på Røst Havfiskcamping, har Røstmat spesielle avtaler for bespisning.

  Røst Havfiske Camping

  Campingen er et nedlagt fiskebruk som er innredet med 8 rom med felles kjøkken. Her er det også frittstående hus med inntil 6 soveplasser med wc og dusj. På området er det teltplasser og parkeringsplass for bobil/campingvogn med tilgang til strøm, utegriller, vaskemaskin og tørketrommel.

  Det er gode fiskemuligheter like utenfor skjærene rundt Røst, og campingen har to 16 fots båter med motorer og en 22 fots fiskebåt for utleie. For sportsfiskere med egen båt er det båtsettingsrampe og flytebrygge og tilberedningsmuligheter av fisken.

  Røst er et fiskevær med mange båter, og ved forespørsel kan det by seg muligheter for å være med en tur ut på havet. Båtturer rundt fuglefjellene og til Skomvær arrangeres daglig.

  Tlf.: 76 09 64 90 / 99 25 83 40
  Faks: 76 09 60 41

  Røst Bryggehotell
  Tlf.: 76 05 08 00
  Faks: 76 09 60 40
  [www.rostbryggehotell.no]

  Heggelund Media

   
  Telefon: 32 77 98 10 - Faks: 32 77 98 11 - E-post: post@touristmagazine.com